Politik Arbejdstidsaftale 2020

Michael Laursen - NEJ

Den nye arbejdstidsaftale er efter min mening mere en samarbejdsaftale som, KL og DLF giver hinanden underskrift på.

Vi kommer ikke i mål med lærerkommissionens arbejde, som siger, at der bør være større sammenhæng mellem tid og opgaver. Den største udfordring for lærerne - som jeg ser det.

Samarbejdet mellem kommune og kreds samt TR og leder styrkes. Men hvis ressourcen ikke er afsat i Kommunens budget, så er der ikke nok ressourcer til mere forberedelsestid. Kommunerne kan stadigvæk lave besparelser, så lærerne skal undervise mere. Samtidigt er det kun opgaver over “estimeret “ 60 timer der skal på opgaveoversigten. Dette tal er alt for højt.

Hvis man skal nævne noget godt i aftalen er det, at pausetiden ikke tæller med i den estimerede forberedelsestid som skal på opgaveoversigten. Ret til nedsat tid som 60 årig. Tror man på det nye samarbejdsspor og kommunernes vilje til at vise vejen. - så stem ja.

Vil man gerne have en arbejdstidsaftale, hvor der er faste og håndgribelige værnsregler som holder i arbejdsretten. Sammenhæng mellem tid og ressourcer. Så stem NEJ

Jeg er bekymret for, at lærerne i kommuner som fx Norddjurs bliver tabt. Når der ikke er afsat penge nok. Tid og opgaver skal hænger sammen. Vi skal have alle lærere med, ikke kun dem der har en aftale i dag. Derfor et NEJ.